Црквена слава у Филингену

Црквена слава у Филингену
Црквена слава у Филингену
Црквена слава у Филингену
Црквена слава у Филингену

Поводом славе храма Светог архангела Михаила, у недељу, 24. новембра 2019. године, парохију за Централни Шварцвалд у Филинген-Швенингену посетио је епископ Григорије. Поред храмовне славе, прослављено је и 800 година аутокефалности Српске Православне Цркве, 50 година Епархије диселдорфске и немачке и 25 година шварцвалдске парохије.

После свете архијерејске Литургије на којој је молитвено учешће узео велики број парохијана, славље је настављено у сали Светосавског дома уз освећење славских обележја и богату славску трпезу. Црквену славу улепшали су чланови фолклорне секције „Архангел“ и ученици Богословије Светог Петра Цетињског са Цетиња кратким културно-уметничким програмом.

На крају славске трпезе, старешина храма свештеник Миленко Марковић је захвалио владики Григорију, честитајући му 20-годишњи јубилеј архијерејске службе, затим браћи свештеницима, гостима из Франкфурта, Карлсруеа и отаџбине и свима који су помогли црквену славу, посебно кумовима и чланицама Кола српских сестара, које већ 25 година, колико постоји и парохија, марљиво помажу своју Цркву. -Без обзира на породичне, пословне и бројне обавезе, у складу са својим могућностима, парохијани увек налазе времена и за хуманитарни рад помажући наш народ у отаџбини, посебно на Косову и Метохији, подсетио је старешина храма.

Извор: Епархија диселдорфска и немачака