Црквено одликовање ватерполистима

Црквено одликовање ватерполистима

Митрополит Амфилохије одликовао ватерполисте Владимира Гојковића и Милоша Шћепановића

Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Амфилохије на Светосавској академији у Херцег Новом одликовао је ватерполисте Владимира Гојковића и Милоша Шћепановића Златним ликом Митрополита Петра II Петровића Његоша, за врхунска спортска остварења.

Ово одликовање је установљено поводом двијестоте годишњице рођења Владике Петра II Петровића Његоша.

Владика је приликом уручења одликовања казао да се наставља дјело Светога Симеона и Светога Саве, „јер из тог благог коријена ничу нови изданци. Неуништив је коријен, неуништиво је стабло, а онда и плодови бивају све богатији“.

„То је тако, ево, све до наших дана, до овдје присутних подвижника, који су у ове наше дане на једном другом пољу, такође блиском овом светосавском пољу и подвигу, показали свој подвиг и посвједочили дух витештва и дух подвижништва у нашем народу. Са тог разлога имамо радост да одликујемо Златним ликом Митрополита Петра II Петровића Његоша господина Владимира Гојковића из Херцег Новог за чврсто стајање у православној вјери својих предака, чување културе и традиције светосавског народа и показано витештво у врхунским спортским достигнућима. Такође истим Златним ликом Митрополита Петра II Петровића Његоша одликујемо и господина Милоша Шћепановића. Нека их Господ благослови као нове свједоке светосавског подвига у нашем светосавском народу“, рекао је Митрополит Амфилохије.

Извор: Митрополија црногорско-приморска