Цвети у Старој цркви у Крагујевцу

Цвети у Старој цркви у Крагујевцу
Цвети у Старој цркви у Крагујевцу
Цвети у Старој цркви у Крагујевцу
Цвети у Старој цркви у Крагујевцу

У недељу, 9. априла 2017. године, када наша Света Црква прославља празник Цвети, Епископ шумадијски г. Јован служио је свету архијерејску литургију у Старој Милошевој цркви у Крагујевцу.

Саслуживали су протојереји-ставрофори др Зоран Крстић, Саво Арсенијевић, Рајко Стефановић, пpотојереј Милић Марковић и јереји Владан Костадиновић и Дејан Марковић, као и ђакон Мирослав Василијевић. Уз професора појања у крагујевачкој богословији Светог Јована Златоуста г. Немање Старовлаха и његових ученика, сви верни су појали учествујући у богослужењу као Жива Црква.

Беседом се по благослову Његовог Преосвештенства верном народу обратио старешина Старе цркве протојереј Милић Марковић: - Речи које смо управо чули из 41. зачала Јеванђеља од Јована Осана, Благословен Који долази у име Господње… јесу заправо речи спасења. Њих су највише клицала мала деца јер су она образац незлобивости и чистог срца. Махање палмовим гранчицама значи отварање њихових срца на куцање Господа. Зато се за нас поставља питање наше спремности да учествујемо у страдању Господњем а потом и Његовом Васкрсењу. Зато је пред нама Страсна седмица када себе састрадавамо са Христом. Господ ће обрисати сузу са сваког лица, ако оно посведочи свакоме човеку Тајну Васкрсења Христовог. Од те наше спремности зависи и наше спасење. Господ Исус Христос тражи такве сведоке који ће љубав према Богу показати жртвом и у колико имамо љубави међу собом већ и онима који јесу и који нису у Цркви.

Извор: Епархија шумадијска