Цвијети у Дрвару

Цвијети у Дрвару
Цвијети у Дрвару
Цвијети у Дрвару
Цвијети у Дрвару

Велики Господњи празник Уласка у Јерусалим, којег наш народ још назива Цвијетима, свечано и торжествено је прослављен у граду Дрвару служењем свете архијерејске Литургије и прве цвјетне литије у овом граду. У прелијепом храму Св. Саве Литургију је служио Преосвећени владика Хризостом, а саслуживали су му протојереј Милан Перковић, парох петровачки, и протонамјесник Саша Црљић, парох дрварски, и ђакон Никола Перковић.

Храм Св.Саве у Дрвару данас је био премален да под своје кровове прими све благочестиве хришћане који су се сабрали на ово молитвено и празнично сабрање.

На крају свете Литургије Преосвећени Владика је свима честитао овај велики и радосни празник славе Божије и пожелио  да и Васкрсење Христово,  које ћемо прославити кроз седам дана, дочекамо у радости, срећи и духовном задовољству.

У наставку је Преосвећени Владика благословио зелене гранчице које су потом подјељене свим присутнима, а који су потом кренули у литију улицама Дрвара, а што је оставило изузетан и снажан утисак на све, како учеснике литије, тако и оних који су литију посматрали са стране или са балкона својих станова.  

Извор: Епархија бихаћко-петровачка