Дан који ће се дуго памтити

Дан који ће се дуго памтити
Дан који ће се дуго памтити
Дан који ће се дуго памтити
Дан који ће се дуго памтити

Његово Преосвештенство Епископ ваљевски г. Милутин и Његово Преосвештенство Епископ аустралијско-новозеландски г. Силуан 11. октобра 2016. године били су на пријему код Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја. Овом приликом владика Силуан је добио благослов и очинске савете поглавара наше Свете Цркве које ће понети са собом за управљање и вођење нашег народа на петом континенту.

Након пријема код Његове Светости, владике Милутин и Силуан посетили су Његово Преосвештенство Епископа шабачког г. Лаврентија и том приликом дали су му на поклон "Књигу о оцу Арсенију". После братског пријема код владике Лаврентија, незаобилазна станица на путу био је и манастир Каона. Поклонивши се древној светињи, епископ Силуан извршио је помен на гробу почившег пријатеља и дугогодишњег духовника манастира Каона, архимандрита Арсенија (Цветковића).

У поподневним часовима у Епархијском двору у Ваљеву уприличена је, благословом епископа Милутина, вечера на којој су се окупили службеници и најближи сарадници канцеларије Епископа. Овај састанак уједно је престављао и круну прославе десетогодишњице Епархије ваљевске, али и повод да браћа и најближи сарадници заблагодаре Владици Силуану за све што је учинио за Епархију ваљевску у протеклих десет година.

Извор: Епархија ваљевска