Дани Србије и Српске у Аустрији

Дани Србије и Српске у Аустрији
Дани Србије и Српске у Аустрији
Дани Србије и Српске у Аустрији
Дани Србије и Српске у Аустрији

У Бечу, у реномираном Курсалону Хубнер, Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски г. Андреј присуствовао је 4. октобра 2019. године отварању манифестације Дани Србије и Српске у Аустрији.

У организацији Амбасаде Србије у Аустрији, Заједнице српских клубова у Бечу и Представништва Републике Српске у Аустрији, српски народ ће током октобра имати прилику да покаже аустријској публици да је један јединствени народ који има своју богату традицију, културу и језик. Циљ овог драгоценог окупљања дијаспоре јесте јачање културног и пословног везивања са матицом и очување националног, културног и духовног идентитета Срба у дијаспори.

Отварању Дана Србије и Српске у Аустрији у препуном салону Хубнер присуствовали су министар просвете и културе Републике Српске гђа Наталија Тривић, министар привреде и предузетништва г. Вјекослав Петричевић и представници српске дијаспоре у Аустрији. Присутнима су се обратили гђа Наташа Сјерићм изасланик Председнице Републике Српске Жељке Цвијановић, и помоћник министра спољних послова Републике Србије г. Аца Јовановић. Истакнути уметници из Београда, Бања Луке и Беча извели су изузетно богат културно-уметнички програм. Дани српске културе у Бечу трајаће до 30. октобра.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска