Дани Светог Павла у Верији

Дани Светог Павла  у Верији
Дани Светог Павла  у Верији
Дани Светог Павла  у Верији
Дани Светог Павла  у Верији

Његово Преосвештенство Епископ ремезијански Г. Андреј, са благословом Његове Светости Патријарха српског Г. Иринеја и одлуком Светог Архијерејског Синода, налази се као представник наше Помесне Српске Православне Цркве у Верији на Међуправославном Сабрању, уприличеном поводом Павловдана, славе града Верије, једног од најстаријих хришћанских градова у којем је Свети Апостол Павле проповедао и основао једну од првих хришћанских евхаристијских Заједница.

Епископ Андреј је Митрополиту домаћину Г. Пантелејмону пренео честитке Његове Светости Патријарха Иринеја, као и изразе молитвене подршке целе наше Цркве братском јелинском народу у овим тешким тренуцима. Писмо Његове Светости прочитано је на отварању, осамнаестог по реду, Међународног научног скупа уприличеног у част Апостола Павла са темом: Слобода по Светом Апостолу Павлу.

Преосвеђени Епископ Андреј имао је част да међу бројним угледним званицама из целог Православног света началствује на Празничном славском вечерњу јуче, уочи градске славе. Том приликом обратио се беседом мноштву верника и гостију говорећи о значају Апостола Павла и надвременом смислу његове проповеди.

Данас на сам дан славе служена је заједничка Архијерејска Литургија, а свечаности се завршавају поподне литијом улицама града Верије.