Дани Светог Саве Горњокарловачког у Молу

У Молу, месту рођења Светога свештеномученика Саве Горњокарловачког, 15. јула 2020. године настављен је програм свечаности посвећених том дивном архијереју Српске Православне Цркве.

После вечерњег – које је у храму у Молу служио протонамесник Горан Ранисављевић, парох у Бачком Градишту, уз саслужење јереја Ненада Вујасина, пароха у Ади – у дворани Дома културе је одржано предавање и представљена је књига. Током вечерњег богослужења за певницом је појао хор Свети Сава Горњокарловачки.

У дворани Дома културе у Молу, о житију Светога свештеномученика Саве Горњокарловачког говорио је протојереј-ставрофор Јован Силашки, а потом је представљена књига под насловом „У почетку беше Реч”.

У четвртак, 16. јула, после празничног бденија, житељи Мола и околних места имаће прилику да присуствују програму Културно-уметничког друштва Новак Радонић, који ће бити уприличен у дворани Дома културе.

Програм свечаности ће бити завршен 17. јула, у вечерњим часовима, када ће у храму у Молу бити одржан концерт хора Свети Сава Горњокарловачки.

Извор: Епархија бачка