Деца читају Библију

Деца Библија Господ наш, Исус Христос, највише је волео децу. Једног дана док је проповедао, доведоше пред Њега децу да их благослови. Његови ученици се почеше бунити „што узнемиравају Учитеља". На то им Исус рече: „Пустите децу нека долазе мени, и не браните им; јер је таквих Царство Божије... И загрливши их, стави руке на њих те их благослови." (Јеванђеље од Марка, 10, 14-16).

Зашто благи Бог највише воли управо вас, децу? Зато што сте ви најсличнији Њему. Ваша срца су још чиста и неоптерећена грехом - безазлена.

У жељи да останете такви чедни и племенити, пружамо вам ову Библију (Свето Писмо, Реч Божју, како се она све назива), са жељом да вам буде путоказ кроз живот и да вас чува од моралне нечистоте, странпутица и греха. Она је прилагођена вашем узрасту: илустрована је лепим православним живописом, а текст је лак и јасан.

Странице ове књиге нека буду ваша омиљена литература. У њима ћете наћи одговоре на многа питања која ће вам живот наметати; чуваће вас од духовне и моралне клонулости и уносити у ваша срца лепе тренутке небеске радости, среће и благослова.

Ова Библија може да послужи и као помоћни уџбеник за часове Веронауке, како вама, децо Божја, тако и вашим наставницима.

Нека Господ Исус Христос, највећи пријатељ деце, помогне да што боље разумете Његову поруку, науку и мисао објављене у овој књизи: Деца читају Библију.

Епископ шабачки Лаврентије