Десет Божјих заповести у сто прича

У понедељак, 8. децембра 2014. године, са почетком у 19 часова у Парохијском дому Храма Светог Саве биће представљена књига у издању Светосавског звонца ”Десет Божјих заповести у сто прича”

Светосавско звонце је, са благословом Светог Архијерејског Синода Српске Православне Цркве, издало други наслов, књигу ”Десет Божјих заповести у сто прича” у едицији ”Еманул”. Ова књига за мале и велике, доживела је своје прво издање још 2007. године, које је распродато за месец дана. Због великог интерсовања читалаца, који су се стално распитивали када ће да се појавити ново издање књиге, редакција Светосавског звонца је донела одлуку да штампа друго издање.

Књига је пригодна као штиво које може да се чита у готово свим приликама, јер садржи теме на којима је постављен морални кодекс читаве планете, Божје заповести приказане су кроз сабране народне и уметничке приче из нашег народа и готово свих култура света.

Кроз ових сто прича, као животним предивом исплетено је искуство милиона наших предака и других народа, а читалац може кроз њу да допуни знање о Божијим заповестима и да на тај начин дозна и сагледа пут како да не поклекне пред силним искушењима овога света.

На промоцији ће испред Катихетског одбора Архиепископије београдско-карловачке говорити протојереј-ставрофор др Драго Сандо и приређивач књиге и главни и одговорни уредник Светосавског звонца гђа Радмила Мишев

За све зинтерсоване више информација на www.zvonce.spc.rs