Динација митрополита Амфилохија Свјатогорској лаври у Доњецку

Високопреосвећени Архиепископ цетињски и Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије уручио је 20. фебруара 2017. године донацију Светоуспенској свјатогорској лаври у Доњецку, у источној Украјини, која служи као уточиште избјеглицама од војног сукоба у овој земљи.

Његово Виоскопреосвештенство је, такође, упутио поруку Његовом Блаженству Митрополиту кијевском и све Украјине г. Онуфрију, извјештава Информационо одјељење Украјинске православне цркве (Московске патријаршије), а преноси портал Православие.ру. Владика Амфилохије је, у својој поруци, изразио подршку Украјинској Православној Цркви.

-Ми у Црној Гори и цијелој Српској Православној Цркви помно пратимо догађања у Украјини, и надамо се брзом окончању братоубилачког рата који је избио у вашој земљи, каже се у поруци. Митрополит је нагласио да су вјерни у Украјини више пута говорили о важној улози Свјатогорске лавре у помоћи избјеглицама са истока Украјине. -Такође се надамо што скоријем исцјељењу крваве ране раскола, коју су на тијелу Украјинске Православне Цркве отворили противници јединства Цркве Божје, написао је Митрополит.

pravoslavie.ru, с енглеског: свештеник Александар Орландић

Извор: Митрополија црногорско-приморска