Дивљање над преосталим Србима у Призрену

Читаво срско насеље у Призрену, Поткаљаја, је спаљено. Још једном је потврђено да су уништене и спаљене цркве светог Спаса, Свете Недеље, Светих Врача и Светог Пантелејмона у том делу града, поред већ осталих цркава: Љевишке, Светог Ђорђа, старе цркве Светог Ђорђа - Руњевићева црква и цркве Светог Николе - Тутићева црква. Према овим информацијама све призренске цркве су запаљене и њихов број за сада износи: 8, поред зграда Богословије и Епископије као и манастира Светих Архангела ван града.

Наоружани Албанци су упадили у српске куће и малтретирали и тукли преостале старце и старице. Гигић Јелена наводи да ју је један припадни КПС-а избацио на терасу, а потом газио ногама. Лепосава Питовић из Поткаљаје и друге њене комшије су брутално претучени, а старцу Војиславу Јефтицу је сломљена рука. Претучени су и учитељица Добрила Досавић и њен унук и тренутно су, као и већина Срба, у бази немацког КФОР-а. Приликом паљења Богословије повређене су Олга Филиповић и њена ћерка, које су смештене у градску болницу у Призрену. О Драгану Недељковићу, који се налазио у једној запаљеној кући, не зна се ништа. Данас, 19. марта, су паљене и преостале зграде комплекса Богословије у Призрену.

Према албанској телевизији Коха Висион из запаљене зграде Богословије је извучено угљенисано тело једног Србина чији идентитет није још утврђен. У Богословији је пре паљења живело 8 српских избеглица које су Албанци 1999. године избацили из својих домова. Међу њима је било двоје деце и једна жена у другом стању.