Ђурђиц: Архијерејска Литургија у Аделајду

Ђурђиц: Архијерејска Литургија у Аделајду
Ђурђиц: Архијерејска Литургија у Аделајду
Ђурђиц: Архијерејска Литургија у Аделајду
Ђурђиц: Архијерејска Литургија у Аделајду

У недељу 16. новембра, на празник Обновљења храма Светог Георгија, храм Светог Саве првог Архиепископа српског у Вудвил Парку био је почашћен посетом Његовог Преосвештенства Епископа Митрополије аустралијско-новозеландске г. Иринеја. На светој архијерејској Литургији, Епископу су саслуживали парох протојереј Страхиња Јањић, архиђакон Петар Мракић, и ђакони Јован Јовчић и Мишел Миочиновић.

У храму препуном верног народа Божјег, међу којим је било понајвише деце и омладине, осећала се велика радост. Нарочито су са пажњом праћене богонадахнуте речи Епископа, који је кроз своју беседу протумачио речи светог Јеванђеља и упутио очинску и архипастирску поуку свима који су тог дана узели учешћа у светој Евхаристији. Светом причешћу је приступио значајан број верника, а посебна радост свима је био велики број деце која су се причестила светим тајнама Христовим.

Појао је храмовни хор, који упркос недостатку хоровође опстаје и остаје захваљујући огромном труду његових чланова, а првенствено благодаћу Божјом и благословом Светог Саве. Надају се и скором доласку хоровође који ће их додатно ободрити и поучити да још лепше и боље поју у славу Божју.

После свете Литургије, Епископ је крстио и миропомазао девојчицу Ану, а светом крштењу је такође био присутан велики број људи. Епископ је и у овој прилици поучио све присутне о значају и величини свете  тајне крштења, као и о символици свих свештенорадњи од којих се сами обред крштења састоји.

Извор: Митрополија аустралијско-новозеландска