Добротвори на заједничком задатку

Добротвори на заједничком задатку
Добротвори на заједничком задатку
Добротвори на заједничком задатку
Добротвори на заједничком задатку

Након што су у мају Србију задесиле незапамћене поплаве у којима су хиљаде изгубиле домове, а нажалост и много наших суграђана страдало, било је потребно брзо организовати канале пружања помоћи.

На том задатку, уз Божју помоћ, Црква је за веома кратак период успела да под свој свети скут привије десетине добрих људи вођених искреном жељом да помогну. Без тих добротвора тај велики задатак који се пред нама постављао не би био остварив. На сваком кораку наилазили смо на разумевање, солидарност и истинску добронамерност. Помоћ је стизала и стиже са свих страна, из земље и из расејања. Државне институције и приватне фирме чији је посао укључивао ангажовање на процедуралном пољу како би се прибавила помоћ из иностранства чиниле су то на најефикаснији могући начин и на томе им од срца захваљујемо.

Управо горњи исказ потврђује долазак још једног конвоја помоћи из келнске парохије. У питању су два пуна шлепера хране, воде, пелана, квалитетне одеђе и обуће као и хране за животиње која су у Београд стигла у понедељак 30 јуна.

Овом приликом посебно похваљујемо фирму ΟΝΤΕΧ која је кроз разговоре са паросима у Келну, свештеницима Њеђом и Младеном Јањићем, препознала велике потребе пострадалих и одазвала се дониравши 100.000 пелена за бебе које су нам сада неопходне. Такође, треба поменути да је помоћ лакше стигла и захваљујући нашим добрим партнерима из ДХЛ-а који су сада као и претходних пута обезбедили шлепере за транспорт помоћи с тим што треба рећи да су овог пута возачи по националности били немци који су без икакве надокнаде довезли помоћ. Искрену захвалност и сада упућујемо свим људима добре воље који су се у тренуцима недаћа сетили потребитих и страдалих и нису их оставили а посебно становницима Нојвида и парохијанима православне црквене општине у Келну који су у сарадњи са локалним институцијама а на челу са својим паросима за протеклих месец и по дана прикупили изузетно велику количину средстава, хране, хигијене и осталих потрепштина и успели да их допреме до Србије. У временима бурним, Бог се пројављује кроз лице праведника, а ми смо их у овом кратком периоду сретали често. Хвала им.

Извор: ВДС