Добротворна вечера у Лас Вегасу

Добротворна вечера у Лас Вегасу
Добротворна вечера у Лас Вегасу
Добротворна вечера у Лас Вегасу
Добротворна вечера у Лас Вегасу

У недељу, 26.новембра 2017. године, под сводовима парохијског хола Српске православне Цркве у Лас Вегасу одржана је велика донаторска вечера за изградњу велелепног храма који српски народ Лас Вегаса уздиже и зида на славу Божју, у спомен великом Божијем светитељу и родоначелнику српске државе светом оцу Симеону Мироточивом и као сведочанство Православне Цркве на америчком континенту.

Вечера је одржана са благословом Преосвећеног Епископа западноамеричког г. Максима, а трудом благочестивих верника  парохије у Лас Вегасу.

Испред новог храма у изградњи, који већ сада својом љепотом и монументалношћу доминира околином Џонс булевара на коме се налази, надлежни свештеник јереј Милан Унковић, заједно са присутним гостима свештеницима, парохијанима и децом,  дочекао је Преосвећеног Епископа г. Максима. После кратког обиласка храма почела је свечана вечера на којој се окупио значајан број донатора.

Поред Преосвећеног Епископа г. Максима вечери су присуствовали и уважени гости: протојереј-ставрофор Лазар Васиљевић, протојереј Драгомир Туба - архијерејски намесник из Финикса, протојереј Братислав Кршић из Сан Дијега, протојереј Станислав Дурић из Финикса, протојереј Предраг Бојовић из Лос Анђелеса, као и ђакони Владан Радовановић и Јован Катанић. 

У току вечере, која је отворена наступом деце из фолклорне групе, сабраним парохијанима  дивним речима обратио се Преосвећени Епископ г. Максим који је похвалио досадашњи труд верног народа око изградње храма, молитвено пожелевши да у што скорије време сви дочекамо велики дан његовог освећења. Након обраћања Епископа пригодним речима окупљене су поздравили и присутни свештеници Драгомир Туба, Братислав Кршић и Предраг Бојовић.

Председник Црквене управе г. Бојан Глоговац поздравио је Преосвећеног Епископа г. Максима и присутне госте и одржао видео презентацију, детаљно упознавши све присутне вернике са предходним радовима на храму, као и са будућим радовима који предстоје.

По завршетку званичног дела програма отац Милан Унковић поздравио је све присутне госте и донаторе изразивши благодарност свима на учешћу и донацијама, а затим обзнанио да је у току вечери сакупљено укупно 57.600$ за изградњу храма. 

Вечера је завршена молитвом благодарности, којом је епископ Максим још једном благословио све учеснике овог значајног сабрања.

Извор: Епархија западнамеричка