Добротворни концерт у Беранама

Добротворни концерт у Беранама
Добротворни концерт у Беранама
Добротворни концерт у Беранама
Добротворни концерт у Беранама

Бојана и Никола Пековић и „Уметничка породица“ одржаће у четвртак 14. децембра 2017, хуманитарни концерт у Центру за културу у Беранама. Приход од продатих карата намијењен је за изградњу Саборног храма Светог Симеона Мироточивог у Беранама.

Брат и сестра, Бојана и Никола Пековић из Краљева освојили су велике симпатије јавности као побједници тв серијала „Ја имам таленат“, који је одржан 2012. Од тада они постају препознатљиви као умјетници који креирају сасвим нови музички правац на нашој и међународној музичкој сцени – спој класичне и традиционалне музике. Њихова оригиналност огледа се у сасвим новом умјетничком изразу – спој српских гусала и класичне хармонике.

Наступали су заједно и као солисти у Србији, Црној Гори, у земљама у окружењу, у Њемачкој, Француској, Шпанији, Канади, Белгији, Русији и другим земљама, свуда изазивајући одушевљење публике и добијајући похвале еминентних умјетника. У њиховим композицијама заступљене су пјесме Јована Јовановића Змаја, Светог Владике Николаја Велимировића, Матије Бећковића... Својом музиком, пјесмама и друштвеним ангажманом промовишу традиционалне породичне и људске вриједности.

„Уметничку породицу“ чине умјетници окупљени око Бојане и Николе, који воле и поштују музику коју они стварају и представљају свијету. У питању су музичари високог ранга на нашим просторима и са богатим музичким искуством.

Бојана и Никола Пековић заједно са „Уметничком породицом“ радују се наступу у Беранама, радују се сусрету са својим корјенима, а изнад свега прилици да на овај начин помогну изградњу Саборног храма Светог Симеона Мироточивог.

-Зар нема лепше ствари од сабрања људи за дело као што је подизање Саборног храма Светог Симеона Мироточивог? Мој брат и ја, са нашом Уметничком породицом вечерас ћемо пружити оно што ми умемо и можемо, а то је музика. Заједно са народом цела наша историја се одржала и пренела на следећа покољења. Будимо градитељи најснажнијег камена нашег постојања, изјавила је, поводом предстојећег концерта, Бојана Пековић.

Додала је да јој овај концерт чини додатно срећном: -Беране доживљавамо као свој родни крај, јер је наш отац рођен у Павином Пољу, зато нам је огромно задовољство да се поново стопимо са слободарским духом, добротом и гостопримством људи. Поздрављамо вас и видимо се тим поводом!

Њихови гости биће етно група „Свети Евстатије“ из Берана. Организатори концерта су: Општина Беране, Центар за културу и управа храма Светог Симеона Мироточивог.

Извор: Епархија будимљанско-чникшићка