Донација Црквеној народној кухињи

Донација Црквеној народној кухињи
Донација Црквеној народној кухињи
Донација Црквеној народној кухињи
Донација Црквеној народној кухињи

Наш народ воли да каже да је пасуљ сиротињско месо. Конкретније, људи који редовно посте добро знају да није пасуља тешко би издржали период поста. Док са друге стане сви добро знамо да мрсни пасуљ са сланином и кобасицом не спада у софистициране оброке али ипак нико не може да му одоли. Прилику да ових недеља уживају баш у оваквом пасуљу имају и корисници црквене кухиње Верског добротворног старатељства. Донација је стигла од наших вредних мајки из Кола српских сестра из Америке.

У акцији су учествовала четири Кола и то: КСС Свети Георгије из Шерервила (St. George, Schererville), КСС Свети Сава из Мерилвила (St. Sava, Merrillville), КСС Свети Илија, такође, из Мерилвила (St. Elijah, Merrillville) и КСС Свети Георгије из Источног Чикага (St. George, East Chicago). Вредност донације је 200.000 динара које су утрошене за куповину меса.

Акцији се придружила и парохија храма Светог Василија Острошког из Лејкситија (Lakecity) из државе Илинојис са 53.000 динара. Ова сума је утрошена за куповину нашег домаћег пасуља. Захваљујемо у име свих корисника свима који су учествовали у акцији а посебно гђи Гордани Бараћ која је у име организације „Линија живота“ (Lifeline) успешно спровела ову акцију.

Извор: ВДС