Драма Земља Недођија, по тексту Св. Николаја Жичког

Сцена православне омладине ВДС-а извешће своју драму ''Земља Недођија'', по тексту Св. Николаја Жичког 26. Фебруара 2008. год. са почетком од 19 час. у сали О.Ш. ''Арчибалд Рајс'', на Карабурми. У представи ће се поред сталних чланова појавити и деца ометена у развоју, коју окупља и којој помаже у раду ђакон Угрин Поповић.

Комад је режирао проф. Растко Јефтовић, сценографију израдио г. Јован Ћеранић, студент Академије СПЦ за уметности и консервацију, шминка г. Нијаз Мемис а музику су саставили Предраг Булатовић и Никола Пејин. У драми глуме ђаци Пете београдске гимназије и Земунске гимназије: Ђорђе Шуменковић, Александар Миљковић, Срђан Јовић, Марија Пејин, Стеван Шербеџија, Бојана Јовић, Маријана Гајић, Илија Вешовић, Милица Петровић...

Костиме и овом приликом позајмљује техничка дирекција Народног позоришта у Београду.
Радња комада је смештена у време II светског рата, у немачки концентрациони логор. Отпочиње суђење српском капетану, чија је једина кривица била та што је бранио своју земљу и чувао образ, како својих, тако и немачких војника. Капетан чије име значи ''Исус Исусовић'', поред чистих људских врлина, сведочи и потпуну посвећеност Богу и Његовој крсној жртви. Он симболише читав српски народ у свој његовој трагици страдања и борби за очувањем хришћанских традиција и вредности.

Земља Недођија је земља коју су политичари ''одувек обећавали а никад је заиста доживели и видели''. Кроз историју су народи трагали за њом и сви у њу хрлили занемарујући основна начела на којима је Бог засновао свет и постојање човека у њему, на оно ''што човека чини човеком'', по речима светог Владике.

Владика Николај овом драмом на један пророчки начин говори о српској прошлости, садашњости и будућности.

Управник Сцене православне омладине
ђакон Владимир Марковић