Друга група деце са Косова и Метохије вратила се са летовања на Корчули

У организацији Верског добротворног старатељства, архиепископије београдско-карловачке а по благослову Његовог Високопреосвештенства Митрополита црногорско-приморског Г. Амфилохија и уз помоћ Његовог преосвештенства епископа хвостанскога Г. Атанасија, са летовање на Корчули се вратила и друга група деце са Косова и Метохије, привремено расељена у Реснику. Двадесеторо деце летовало је у луксузном хотелу ''Борик'', на острву Корчула на хрватском приморју.

Децу су пратила два васпитача, вероучитеља и чланови Милосрдне секције Верског добротворног старатељства. Током десетодневног боравка на Корчули, родном месту Марка Пола од 07. - 16. августа, деца су свакодневно похађала часове верске наставе, обилазила знаменитости места, тврђаве, храмове римокатоличке цркве, у којима се чувају повраћене византијске иконе и православни храм захумско-херцеговачке епархије на самом острву.

Летовање је протекло без икаквих проблема у организацијском и безбедносном смислу, те се и овога пута труд наше Архиепископије око најугроженијих њених житеља, показао богоугодним.

Трећа група деце из Косова Поља, у пратњи вероучитеља из Београда, Косова поља и Милосрдне секције Верског добротворног старатељства, полази 21. августа и боравиће на Корчули до 31. августа.

Користимо прилику да се још једном из свег срца захвалимо директору ''Београдмонтаже'', Г-дину Драгану Урошевићу, који је у име фирме поклонио ваучере у хотелу ''Борик'' за децу и васпитаче и који је иницирао ову акцију,  Аутосаобраћајном предузећу ''Ласта'', која је спонзорисала превоз и њиховим директорима Г-дину Велибору Совровићу и Г-дину Зорану Шарцу, фирми ''Вест инвест'', која је уплатила израду пасоша за децу и МУП-у Р. Србије који је у кратком року деци обезбедио пасоше.

Желомо од Бога сваки благослов и свима другима који су нам помогли и који то и даље чине. Надамо да ће овакве акције заживети у нашем престоном граду те да ће се и друге фирме и појединци прикључити акцијама наше Архиепископије и Верског добротворног старатељства на пољу помоћи најугроженијима.

Секретар Верског добротворног старатељства
jереј Владимир Марковић