Друга смотра дечјих хорова у Угриновцима

Друга смотра дечјих хорова у Угриновцима
Друга смотра дечјих хорова у Угриновцима
Друга смотра дечјих хорова у Угриновцима
Друга смотра дечјих хорова у Угриновцима

У недељу, 10. децембра 2017. године, у храму Светог великомученика Георгија у Угриновцима одржана је Друга смотра дечјих хорова Ваведењска звона, којом Угриновци, полако али сигурно, постају центар окупљања најмлађих појаца Српске Православне Цркве - место сусрета оних чији су гласови равни анђелским.

Након вечерњег богослужења, уз поздравну реч оца Александра Чавке, манифестацију Ваведењска звона отворили су домаћини дечји црквени хор Ђурђевак, који је при храму Светог Георгија у Угриновцима основан у октобру 2015. године.

У наставку вечери, најлепше песме Богу, упутили су чланови црквено дечјег хора Орлић из Батајнице, дечјег црквеног хора Благовеститељ из Сусека и тренутно најмлађе певачке групе Епархије сремске Срећа из Руме.

Наши најмлађи појци су се, поред извођења песама из Духовне лире владике Николаја Велимировића, одлично снашли у извођењу традиционалних песама. Тиме су нас још једном учинили више него поноснима. На крају ове духовно-музичке вечери испред Црквене општине Угриновци, старешина храма Светог великомученика Георгија јереј Бојан Нинковић захвалио је свим учесницима манифестације Ваведењска звона и поделио захвалнице подсетивши присутне на значај оваквих окупљања, посебно најмлађих.

До следеће године и новог сусрета, од Тихе ноћи, у нашем сећању одзвањаће мелодије и речи песама Створио је Бог, Многољетствије, Ми смо деца неба...

Након једночасовног програма, за све учеснике и госте, припремљено је послужење у новосаграђеном Светосавскаком дому, где су деца имала прилику да наставе дружење и уз музику проведу остатак вечери, чиме су нас подсетили на то да у сваком смислу сабрања и радости, најлепше звоне Ваведењска звона.

Извор: Епархија сремска