Други пут пуцано на руску православну цркву у Џорџији

Када се први пут догодило, о. Јуџин Антонов и његови парохијани сматрали су да је то био једноставно несрећан случај, можда неки несмотрен ловац у малом градићу, али сада је руска православна црква Свих жалосних радост у Камингу, у Џорџији, нападнута и вандализована двапут, и шерифи Форсајт округа су у потрази за починитељима.

Заменици шерифа, и поред ситуације која се сматра озбиљном, сматрају да нема разлога да се сматра да је пуцњава злочин из мржње, како наводи Фокс 5 Нуз. Отац Јуџин, који је напустио Русију после пада СССР-а у потрази за бољим животом за своју породицу, није баш сигуран.

„Зашто би неко ово радио?“ „Јер ово је црква, а друго зато што је ово руска црква“. Отац Јуџин се брине што његова парохија, која служи великој руској имиграцији у Атланти као и друге, ухваћена је у „политичкој ватреној стихији“ коју тренутно окружује руске спољне послове, председника Путина и националне изборе.

Овог пута десетине метака су нађене на натпису добродошлице ове цркве.

Много већа штета је проузрокована у првој пуцњави 12. децембра када је у тај знак и на неколико страна зграде цркве, међу којима прозори,  било упуцано.

Мала парохија тренутно скупља средства да сагради нову цркву у нади да ће много видљивије присуство привући још више припадника  православној заједници. Мораће да скупе и додатних 5000 долара да би поправили штету.

Извор: ОСР (превод – Информативна служба СПЦ)