Државни врх честитао Божић верном народу

Државни врх Србије честитао је данас Божић верницима са жељом да празник проведу у миру и радости са својом породицом.

Председник Томислав Николић пожелео је грађанима да Бадњи дан и Божић, али и целу годину проведу у миру, радости и здрављу наводећи да наде и труд за бољи живот „једног дана морају да буду услишени”. „Вечерас када се мир увлачи у наше домове и душе време је да искрено кажемо Мир Божји - Христос се роди. Зато што је све мање мира у целом свету и многи народи доживљавају искушења кроз која смо ми прошли”, казао је Николић.

Премијер Александар Вучић свештенству, верницима Српске Православне Цркве и грађанима који Божић славе по Јулијанском календару пожелео је да божићне празнике прославе у љубави, миру и слози. „Нека топлина бадњака и светлост витлејемска пробуде у нашим срцима љубав и толеранцију као носећу мисао вере светосавске, вере православне. Мир Божији, Христос се роди”, навео је Вучић.

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић честитала је Божић у име Народне скупштине и своје име. „Нека нам најрадоснији хришћански празник донесе међусобно поштовање, разумевање и толеранцију”, навела је Маја Гојковић у честитки.

Градоначелник Београда Синиша Мали пожелео је свим грађанима да Божић прославе у миру, здрављу, љубави и срећи у кругу својих породица и својих најближих. „Ово је дан мира и слоге, када треба да јачамо осећај заједништва и учвршћујемо породичне вредности”, навео је градоначелник у честитки, уз поруку да чувају своје породице, јер како је истакао, јаке породице представљају основ јаког друштва.

Извор: агенције