Слава храма у Новој Пазови

Слава храма у Новој Пазови
Слава храма у Новој Пазови
Слава храма у Новој Пазови
Слава храма у Новој Пазови

Уочи празника Педесетнице, у храму Свете Тројице у Новој Пазови, 15. јуна 2019. године у 18 часова вечерње су служили протојереј-ставрофор Мирослав Јосимовић, јереј Бојан Нинковић, јереј Драган Гаврић и ђакон Светогор Сандић.

На дан Силаска Светог Духа на Апостоле, свету Литургију су служили протојереј-ставрофор Данило Стегњаић, протојереј Мићо Ристић, јереј Зоран Ерић и ђакон Светогор Сандић. Молитвено је присуствовао и протојереј-ставрофор Винко Мишановић.

После свете Литургије учињена је велика литија градским улицама на духовну радост свих мештана. У повратку у храм, преломљени су славски колачи, а затим су сви позвани на трпезу љубави у црквену салу.

Увече, у 18 часова вечерње свете Педесетнице служили су протосинђел др Клеопа (Стефановић), настојатељ манастира Ваведења Пресвете Богородице у Сремским Карловцима, јереј Бојан Мијановић, архијерејски намесник пећиначки, јереј Александар Маџаревић и ђакон Светогор Сандић.

Молитвено су присуствовали протојереј-ставрофор Миле Јокић, архијерејски намесник старопазовачки, протојереј-ставрофор Кристо Алексић, протојереј Дарко Јелић и јереј Владимир Милановић.

После вечерње службе, КУД „Свети Сава“ и КУД „Младост“ из Нове Пазове са многобројним гостима су извели пригодан програм за све присутне.

Старешина храма Свете Тројице јереј Сава Мишановић је захвалио на организацији прославе представницима Месне заједнице Нова Пазова, Општине Стара Пазова, а посебно верном народу и свештеницима Сави Мишановићу и Предрагу Антонијевићу.

Извор: Епархија сремска