Духовно вече у храму Светог Саве у Бечу

У организацији Кола српских сестара храма Светог Саве у Бечу, у недељу, 10. децембра 2017. године, у парохијској сали одржано је духовно вече на тему Српска слава. У свом уводном обраћању, протиница Надица Михајловић говорила је о светотајинском и црквеном карактеру крсне славе, а затим је представила гошћу вечери гђу Весну Фогт. Повезујући сећања из београдског детињства и младости са својим вишедеценијским животом у Бечу, гђа Фогт је говорила о свом искуству у припремању славске трпезе, дочеку гостију и славској атмосфери.

Старешина светосавског храма протојереј-ставрофор Ненад Михајловић, надовезујући се на предходну дискусију, говорио је о евхаристијском карактеру славских символа, док је отац Филип Милуновић са присутнима поделио своја сећања из детињства везана за слављење крсне славе у једној свештеничкој породици.

Протиница Надица, гђа Фогхт и свештеници у даљем току разговора одговарали су на бројна питања присутних. Нарочито интересовање било је усмерено на технику прављења, мешења и украшавања славског колача, славског жита и осталих детаља, интересантних, како за већ искусне, тако и за младе, будуће домаћице.

Извор: Епархија бачка