Духовски понедељак прослављен на Бежанији

Духовски понедељакСа благословом Његове Светости Патријарха српског Г. Павла, његов викар, Епископ хвостански Г. Атанасије служио је на Духовски понедељак Свету Архијерејску Литургију у цркви Светог Василија Острошког на Бежанијској коси. Овом приликом окупили су се сви вероучитељи Архиепископије београдско-карловачке ради благодарности Господу Богу за успешан крај школске 2006/07. године.

Преосвећеном Епископу Атанасију саслуживало је 8 презвитера, 5 ђакона и 4 чтеца. Владика Атанасије је у току Свете Службе Божје доделио захвалнице заслужним појединцима за велико залагање у усавршавању и унапређењу верске наставе, и то: министру вера Радомиру Наумову, академику Драгану Недељковићу, проф. др Љуби Протићу, пуконику др Бориславу Гроздићу, господи Јовану Бабићу и Виктору Вицановићу и госпођици Данијели Теодоровић.

После Свете Литургије, у сали Парохијског дома, Владика и свештеници који су служили разговарали су са вероучитељима о проблемима приликом ширења благе речи Христове у београдским школама, и о разумевању и неразумевању у наставно-образовном процесу, како од стране ученика, тако и од стране колега наставника. После врло поучне и плодне расправе и искреног разговора, Владика је наградио најуспешније вероучитеље Архиепископије београдско-карловачке. На крају су сви присутни учествовали у трпези љубави, коју је припремио јереј Александар Лукић, старешина храма Светог Василија на Бежанијској коси, са братством.