Духовски понедељак у Бискупији

Духовски понедељак у Бискупији
Духовски понедељак у Бискупији
Духовски понедељак у Бискупији
Духовски понедељак у Бискупији

На Духовски понедељак, 17. јун 2019. године, Његово Преосвештенство Епископ далматински г. Никодим служио је свету архијерејску Литургију у Бискупији. Поводом храмовне славе цркве Свете Тројице верни народ овога краја сабрао се данас у заједничкој молитви.

„Окупили смо се данас овде да бисмо прославили један велики празник, празник Свете Тројице, који је на неки начин круна домостроја Спасења и свега онога што је Господ направио док је ходио међу нама. На крају свога боравка на Земљи он је, приликом Вазнесења Господњег, обећао својим апостолима да ће послати Духа Утешитеља, Духа Радости, Светога Духа који сабира Цркву и који је сабрао и нас овде данас.

Пророци су још у староме завету најављивали долазак Онога који ће постати Богочовек ради нашега спасења, а то све јер је Бог тако заволео овај свет да је дао и Сина Свога Јединороднога да свако ко верује у Њега не погине, него да има живот вечни. Господ нам је зато послао и Духа Светога који сабира све нас и зато се данашњи дан зове и рођендан Цркве“, рекао је Епископ Никодим и позвао све вернике да наставе да се сабирају око светих храмова наше Епархије. Он је истакао да се управо у том часу када се саберемо на Литургији на нас излива благодат Духа Светога, онога који ће утешити све нас и помоћи нам на нашем путу ка Царству небеском, те да је јеванђељски живот и учествовање у Светим Тајнама основни циљ коме би сваки хришћанин требало да тежи.

Извор: Епархија далматинска