Два припадника ИС обраћени у хришћанство

У програму радија Глас мученика (la Voz de los Mártires) емитована су значајна сведочења бивших чланова тзв. „Исламске државе“ који су напустили ову терористичку групу након што су прешли у хришћанство.

Мисија Глас мученика, која ради уз подршку прогоњене Цркве у целом свету, у једној радио емисији раније овог месеца  објавила је два значајна сведочења бивших чланова „Исламске државе“ који су напустилу ову терористичку групу после сусрета са Христом.

Хришћанин који се само назива „Јулијан“, а који ради за мисионарску организацију Операција мобилизација (Operación Movilización), казао је да је познавао једно бившег војника „Исламске државе“ који је имао визију са хришћанским симболом који је променио његов живот.

„Неочекивано, видео сам крст пред собом“, рекао је Јулијан. „За припадника ИС то није једна добра вест. То је лоша вест!“ Заинтригиран, човек је почео да претражује муслиманске сајтове на интернету који би му помогли да сазна шта то значи. Најзад је пронашао хришћански сајт и почео да га чита, што је утицало на његов живот.“

„Он је напустио Сирију, вратио се у Турску и упознао једног верника који је делио Јеванђеље. Зато сам прихватио Исуса,“ рекао је Јулијан.

 „Уморан сам од толиког убијања“.

Мисионар је такође испричао још једну узбудљиву причу.Једног хришћанског таксисту који ради у Либану, близу границе са Сиријом, позвали су да организује пут до аеродрома. Путник је био ништа мање до шеик, вођа религиозних муслимана, који је био у Сирији где је припадницима ИД предавао о џихаду, светом рату који проповеда Куран.

„Вратићу се у Арабију, али прво хоћу да набавим Библију“, рекао је на изненађење возача. Таксиста је прихватио да купи Библију шеику, али не пре него што га пита зашто жели да чита Библију. „Ја сам из Арабије. Ја сам шеик... Али ја сам уморан од толико убијања. Мора да постоји нешто боље од овога.“ За једног мисионара ово је сигнал конверзије, јер су Библије забрањене у Саудијској Арабији.

Јулијан је причао пуно о хришћанима  отетим од стране исламиста, како причају о Христу и како се моле за своје непријатеље. То је шокантно за многе муслимане.

Мисионар је затражио од хришћана из целог света да наставе да се моле за ове нове хришћане и за обраћење војника „Исламске државе“. Сведочење другог, бившег војника, имало је велики утицај на Блиском истоку након што  се сусрео са Исусом у сну.

Извор: noticiacristiana.com (С.Ј. са шпанског)