Двадесет година духовног надахнућа

У организацији братсва храма Светих апостола Петра и Павла у Јагодини 16. јануара 2017. године реализован је концерт хора овог светог храма храма под називом „Двадесет година духовног надахнућа“, којим је хор обележио велики јубилеј.

Хор под вођством диригента Љиљане Милеуснић-Марковић тропарима Рођењу Господњем и Светим апостолима Петра и Павлу отворио је јубиларни концерт, након чега се бројним љубитељима музике обратили протојереји-ставрофори Небојша Младеновић, старешина храма и архијерејски намесник белички, и Радосав Станковић, један од оснивача хора.

Члановима хора, као и заслужним појединцима уручене су захвалнице за делатну љубав захваљујући којој је хор дочекао јубилеј. У паузама између блокова песама, кроз филм свим присутнима је предочен један историјски ход хора, где су се уз одговарајуће фотографије присутни упознали и подсетили свих гостовања и наступа. Садашњи чланови нису заборавили чланове који су уснули у Господу, већ их све поименице поменули и помолили се за њихов покој. Концерту је присуствовало и неколико бивших чланова који су из разних градова допутовали посебно за ову прилику. Дивно вече посебно су обележиле нумере „Не имами инија помошчи“, „Рјабинушка“ и „Подмосковске вечери“, које су публику подстакле да дугим аплаузима поздрави чланове хора.

Извор: Епархија шумадијска