Епархија шабачка основала Центар за прикупљање и координацију хуманитарне помоћи

Најдубље саосећајући са унесрећеним народом пострадалим у великим поплавама, а у циљу да последице ове несреће што пре ублажи, Епархија шабачка оснива Центар за прикупљање и координацију хуманитарне помоћи за територију Епархије шабачке. Спремност коју наш народ, а посебно млади, показују у одбрани од стихија времена показује снагу љубави која своју величину треба да покаже и у помоћи унесрећенима.

Лице за координацију и управљање центром: свештеник Илија Митрић (064/800-8206). Центар за сакупљање помоћи јер при Епархији шабачкој (Карађорђева 3). За новчану помоћ отворен је наменски текући рачун: 205-164780-60. Контакт: 015/354-440; факс: 015/344-038, e-mail: eparhijasabacka@gmail.com

Апелујемо на све да помогну у границама својих могућностима, али и више од тога, максимално дајући све од себе јер ако верујемо ништа нам није немогуће. Налазимо се у времену када јеванђеоском љубављу треба да жртвујемо део сопственога да би другима помогли. Унесрећенима је тренутно најпотребнија помоћ у одећи, ћебади, храни у конзервама, срествима хигијену, води за пиће, храни и пеленама за бебе.