Епархијско такмичење из вјеронауке у Зворнику

Епархијско такмичење из вјеронауке у Зворнику
Епархијско такмичење из вјеронауке у Зворнику
Епархијско такмичење из вјеронауке у Зворнику
Епархијско такмичење из вјеронауке у Зворнику

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа зворничко-тузланског Василија, а у организацији РПЗ-а Бања Лука и Основне школе „Свети Сава“, у Зворнику је 16. марта 2013. г.одржано епархијско такмичење из предмета православне вјеронауке за ученике 5. разреда.

Молитвено окупљање ученика и вјероучитеља (свештеника и цивила) биле је у 9 часова у храму Рођења светог Јована Крститеља, гдје је након молитве и благосиљања, присутне, у име Владике Василија, поздравио архијерејски намјесник зворнички протојереј-ставрофор Видоје Лукић.

Ученици су се са радошћу поклонили ризи свете Петке која се налази у зворничком храму, а донијета је из Јашија залагањем и трудом Кола српских сестара „Царица Милица“ из Зворника.

Након тога ученици и вјероучитељи су се окупили у Основној школи „Свети Сава“ у Зворнику гдје је у 10 часова почело такмичење.

Ученици су на располагању имали 120 минута за рјешавање задатака, послије чега је радове прегледала трочлана комисија у саставу: протојереј-ставрофор Јеремија Лазић, ђакон Драган Поповић и вјероучитељ Војин Пеји.

Комисију за шифровање радова чинили су јереји Ненад Тојић, Горан Пањков и Илија Јовић.

Комисију за жалбе чинили су протојереј-ставрофор Зоран Илић и протојереји Владимир Радоњић и Александар Михајловић.

За све присутне је уприличено послужење, а потом се приступило проглашењу побједника и уручивању награда које су обезбједили Владика зворничко-тузлански Василије и РПЗ Бања Лука.

Прво мјесто заузела је Николина Петровић из Основне школе „Свети Сава“ у Бијељини. Поред дипломе РПЗ-а, Николина је од Владике Василија добила новчани износ од 300 км, плишани диптих, као и књиге, православне мултимедијалне садржаје и иконе.

Друго мјесто је заузела Марица Милосављевић из Основне школе „Прва ОШ“ у Бијељини. Поред дипломе РПЗ-а, Марица је од Владике Василија добила новчани износ од 200 км, плишани диптих, као и књиге, православне мултимедијалне садржаје и иконе.

Треће мјесто заузео је Радивоје Јовић из Основне школе „Прва ОШ“ у Брчком. Поред дипломе РПЗ-а, Радивоје је од Владике Василија добио новчани износ од 100 км, плишани диптих, као и књиге, православне мултимедијалне садржаје и иконе.

Сви ученици су од Владике Василије добили књиге, православне мултимедијалне садржаје и иконе, а вјероучитељима је такође уручен пригодан поклон.

Домаћину такмичења директору Основне школе „Свети Сава“ у Зворнику госпођи Нади Зекић уручена је захвалница, а вјероучитељу првопласиране ученице госпођи Милени Миловановић уручена је похвала.

На Републичко такмичење су се, поред прва три мјеста, пласирали и Емилија Гаврић из Основне школе „Бранко Радичевић“ у Братунцу и Ана Бојић из Основне школе „Никола Тесла“ у Локању.

Извор: Епархија зворничко-тузланска