Епископ Георгије у Едмонтону

Епископ Георгије у Едмонтону

 Његово Преосвештенство Епископ канадски Г. Георгије је боравио 23. и 24. септембра у канонској посети ЦШО Свети Сава  у Едмонтону. Преосвећени Владика је присуствовао Вечерњем богослужењу а затим одржао састанак са надлежним парохом и Управом ЦШО, на којој је између осталог разговарано и о предстојећем јубилеју 25-о годишњице од освећења храма у Едмонтону , који ће се обележити следеће године у септембру.

После обиласка школе српског језика, библиотеке, фудбалске и фолклорне секције одржана је и промоција нове књиге владике Георгија  ''Ковчежић успомена - мој пут ка Богу''.Присутнима се прво обратио парох едмонтонски протојереј-ставрофор Драгомир Нинковић а потом и сам Преосвећени Владика.Одломке из књиге говорила је госпођа Љиља Митровић, уредник часописа ''Видовдан”.

Света Aрхијерејска Литургија служена jeу суботу са почетком у 10 часова.Заблагодаривши Богу и помоливши се за све, Преосвећени Владика је одржао пригодну беседу и благословио све присутне.Посета је завршена трпезом љубави, после које се Владика упутио за Калгари.

Извор: Епархиа канадска