Епископ Јоаникије освештаће Народну кухињу у Ђурђевим ступовима

На Васкршњи понедељак, 17. априла 2017. године, у 12. часова, Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки г. Јоаникије освештаће и отвориће  Народну кухињу "Дивна Вековић“.

Ова кухиња смјештена је у манастиру Ђурђевим Ступовима у Беранама. Након Подгорице и Цетиња ово је трећа Народна кухиња о којој ће радити под окриљем Добротворне фондације Митрополије црногорско-приморске ,,Човјекољубље“. Ова Фондација ће са Епархијом будимљанско-никшићком бринути о раду кухиње која ће у почетку дијелити сваког дана 100 оброка социјално потребитима. Корисници ће највећим дијелом бити расељена лица са Косова и Метохије која живе у избјегличком кампу. Остали корисници ће бити социјално угрожене породице и појединци који ће бити укључени на предлог свештенства из Берана.

Они који су вољни помоћи рад ове Народне кухиње могу уплатити средства на жиро-рачун: 525-266-22 НВУ Човјекољубље или директно на жиро-рачун 535-15064-89 Народна кухиња "Дивна Вековић“. Управник Народне кухиње је свештеник Жељан Савић, парох трепачко-шекуларски.

Извор: Епархија будимљанско-никшићка