Епископ Јован у Рековцу

Владика шумадијски ЈованУ понедељак, 10. децембра 2007. године, у хали спортова у Рековцу, Свету Архијерејску Литургију служио је Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован уз саслуживање монаштва и свештенства левачког намесништва. Божанска Литургија служена у спортској дворани била је права небоземна мистагогија Свете Евхаристије на којој је активно учествовало преко четири стотине ученика Пољопривредно - ветеринарске школе, основне школе ,,Светотар Марковић " и дечијег вртића из Рековца. Све је протекло у најбољем складу и реду, у Литургијском миру и заједништву вере, љубави, благодати, заједничког причешћа Телом и Крвљу Христовим.

Владика Јован у РековцуОво Литургијско сабрање заиста је била јавна и истовремено Тајанствена Вечера Царства Божијег. Сви присутни су се причестили а причешћу је предходила и припрема у виду свете тајне покајања, поста и молитве.

Од 1. децембра па све до ове Свете Литургије, игуман манастира Денковац јеромонах Серафим (Божић) и игуман манастира Саринац јеромонах Јустин (Годић) исповедили су 136 ученика Пољопривредно - ветеринарске школе. У храму Светог Романа одржан је покајни канон, као и канон пред Свето Пришчешће.

После Литургије, Епископ шумадијски Г. Јован је посетио основну школу ,,Светозар Марковић " као и интернат Пољопривредно - ветеринарске школе у Рековцу.

Извор: Епархија шумадијска