Епископ Милутин у Дупљају

Епископ Милутин у Дупљају
Епископ Милутин у Дупљају
Епископ Милутин у Дупљају
Епископ Милутин у Дупљају

У недељу осамнаесту по Духовима, 7. октобра 2012. године, Његово Преосвештенство Епископ ваљевски г. Милутин служио је свету архијерејску Литургију у Дупљају. Повод за архијерејску посету овој парохији било је освећење фресака у храму Светог Саве и освећење парохијског дома. Епископу су саслуживали монаштво и свештенство Епархије ваљевске.

У својој пастирској беседи Епископ је нагласио лепоту и красоту Божје творевине које се пројављују и кроз овај дом Божји украшен прелепим фрескама Његових дивних светитеља. Светитељи су, по Епископовој поуци, доказ и гаранција да је спасење у Христу могуће и достижно свима нама. Сви смо ми створени по Лику Божјем, али тај Лик чувамо и испуњујемо тек када се удостојимо вечнога и блаженог живота.

Епископ је поручио верном народу да треба да се непрестано радује и благодари Богу. Две највеће ствари које један смртник може да осети, су управо живот и учешће на светој Литургији, а то је циљ и основа нашег живота.

У току Литургије, Епископ је рукоположио у чин свештеника ђакона Игора Илића. По свршетку Литургије благодарење Богу настављено је уз трпезу љубави.

Извор: Епархија ваљевска