Епископ Милутин у посети ОШ "Десанка Максимовић" у Ваљеву

На дан Светог Апостола Јакова Заведејева 13. маја / 30. априла 2011.г. Његово Преосвештенство Епископ ваљевски Г. Милутин посетио је колектив Основне школе "Десанка Максимовић" у Ваљеву и присуствовао часу веронауке деце четвртог разреда код вероучитељице Тање Ранковић. Овом приликом Епископ је наставницима и ученицима ове школе уручио пригодне поклоне.

Велика радост била је присутна код наставника и ученика због посете Епископа овој просветној установи. Посебно занимљив је био сусрет Владике са децом и њихова питања која су постављали. Велика заинтересованост деце сведочи о њиховој насушној потреби за верском наставом, а и о оправданости њеног увођења у школски систем државе Србије. Деца су са великом радошћу говорила о њиховим утисцима са часова веронауке и о томе шта за њих значи овај предмет. Могла су се чути многа лепа размишљања деце од тога да им веронаука значи много да би се боље упознали са својом вером и са Богом до тога да их веронаука чини бољим људима. Они су овом приликом уручили Епископу поклоне које су сами израдили.

Владика Милутин је овом приликом поручио деци да кроз веронауку имају прилику да много тога науче о Богу, али да је најважније да се са Њим лично сусретну, а место сусрета Бога и човека је у Цркви на Сетој Литургији у Светој Тајни Причешћа. Он је овом приликом похвалио рад вероучитеља и наставника ове школе, а посебно их је похвалио што децу често доводе на Свету Литургију у храм Светог Великомученика Георгија који се налази у непосредној близини ове школе.

Извор: Епархија ваљевска