Епископ Пантелејмон у Конгу

Епископ Пантелејмон у Конгу
Епископ Пантелејмон у Конгу
Епископ Пантелејмон у Конгу
Епископ Пантелејмон у Конгу

Са очинском молитвама и благословом Његовог Блаженства г. Теодора Другог, папе и патријарха александријског и све Африке, Његово Преосвештенство Епископ Бразавила и Габона г. Пантелејмон стигао је 8. фебруара 2013. године у град Поинт Ноар, други по величини град у Конгу.

На међународном аеродрому Епископа је поздравио је архимандрит Теологос, свештенство, локалне власти и верници. Свечана доксологија је служена у поподневним сатима у привременом храму светог Димитрија. Епископа су поздравили архимандрит Теологос, протојереј Максим Оумба, парох Саборне цркве, и г. Селестин Нгепио, председник Црквеног савета.

Епископ Пантелејмон је говорио о одговорности службе Епископа и важности мисионарског рада, као и о непрестаној бризи патријарха Теодора, поглавара Александријске патријаршије, према православним хришћанима у Конгу и Габону, али и целој Африци. Епископ је сазвао први Сабор епархијског свештенства. Важно је напоменути да је 11. фебруара 2013. г. епископ Пантелејмон посетио парохијску заједницу свете Ирине у граду Долисију, где се налазе епархијске образовне институције и сиротиште. Епископ је 13. фебруара посетио парохијску заједницу Преображења Господњег у граду Нкаји.

Извор: Александријска патријаршија