Епископ Порфирије изабран за преседника Републичке радиодифузне агенције

Епископ јегарски Порфирије Савет Републичке радиодифузне агенције је на седници одржаној 29. јула 2008. године изабрао новог председника Савета и заменика председника, на основу члана 11 Статута Републичке радиодифузне агенције.

За председника Савета изабран је Његово Преосвештенство Епископ јегарски др Порфирије (Перић), а за заменика председника је изабран Горан Караџић.

Чињеница да је један архијереј, по први пут у новијој српској историји, изабран за председника изузетно важног државног органа, топло је поздрављена, како од свештенства и верника Српске Православне Цркве, тако и од представника свих традиционалних Цркава и верских заједница у Србији, као поуздан знак да је наша Отаџбина прешла велики пут у успостављању зрелог демократског друштва, у коме су предрасуде из доба једнопартијског атеизма, остале у прошлости.

Личност Преосвећеног Епископа Г. др Порфирија, једног од најдубље и најсвестраније образованих српских теолога, активног у разним пољима друштвеног живота је, у исто време, гаранција да ће РРА добити нови подстицај у раду на развоју српског радиодифузног система, у складу са законским решењима.

- Биографија Његовог Преосвештенства Епископа јегарског Г. др Порфирија

- Више о РРА можете прочитати ОВДЕ.