Слава у прихватном центру СЦ „Шумице“

 У суботу 24. маја 2014. године Епископ ремезијански г. Андреј, у пратњи јереја Владимира Марковића, Секретара ВДС-а, уз присуство протојереја Милета Вуловића, јереја Драгана Шовљанског и ђакона Синише, пререзао је славски колач запосленима у Спортском центру „Шумице“. Свечаном чину присуствовао је и председник Општине Вождовац г. Александар Савић.

Оно по чему ће запослени у овом спортском центру сигурно дуго памтити своју славу, јесу њихови гости. Стотине људи евакуисаних из Обреновца и околине, уточиште и кров над главом нашло је у овом спортском центру који је врло брзо постао најмногољуднији на београдској општини Вождовац. У право је и то био један од разлога да епископ Андреј дође, да и њих посети, да пренесе благослове Његове Светости Патријарха српског Господина Иринеја и да својом благом и утешном речју олакша њихове муке и бреме брига са којима се носе. Људи су владици говорили о својим мукама и о својој патњи не кријући захвалност што је владика Андреј дошао да их саслуша и да са њима заједно умоли Свету браћу Кирила и Методија да им буду посредници и заштитници пред Богом.

Свештенство храма светога Јована Владимира свакодневно је обилазило расељене људе у овом прихватном центру, доносећи им храну, воду, средства за личну хигијену и увек топлу реч јеванђеља, да издрже и изнесу свој страдални крст до краја, уверавајући их да Црква о њима брине и да ће им након ове прве помоћи упутити и озбиљнију помоћ за санацију кућа и повратак у своје домове.