Епископ Силуан посетио Светосавску омладинску заједницу

Епископ Силуан посетио Светосавску омладинску заједницу
Епископ Силуан посетио Светосавску омладинску заједницу
Епископ Силуан посетио Светосавску омладинску заједницу
Епископ Силуан посетио Светосавску омладинску заједницу

Његово Преосвештенство Епископ аустралијско-новозеландски Г. Силуан, присуствовао је састанку Светосавске омладинске заједнице у парохијском дому Цркве Светог Георгија 7. јуна 2019. године на празник Трећег обретења главе Светог Јована Крститеља.

Позитивно одговоривши на позив духовника СОЗ – а да дође на састанак и својом речју укрепи младо стадо Христово, Епископ Силуан је својим присуством и својом речју ободрио младе људе, који су се окупили у великом брoју  у жељи да чују речи поуке.

Епископ Силуан говорио је о начину рада и деловању поверене му младе пастве у Митрополији аустралијско – новозеландској и упознао Светосавце наше епархије са проблемима и изазовима са којима се сусрећу млади који живе на Петом континенту. Владика је говорио о заједници Срба у Аустралији, када и како су дошли тамо, како тамо живе, као и о духовном стању младих и одраслих.

Како би младима приближили веру, Црква у Аустралији организовала је семинар који је обухватао разна дешавања из културе и вере нашег народа. Овај догађај окупио је велики број младих из целе Аустралије, који су на један занимљив начин могли да схвате величину своје вере и нације. Нажалост, млади слабије говоре српски језик, али се Црква бори да их кроз разне програме српског језика, веронауке и фолклора едукује у том погледу.

Наше чланове је занимао управо живот наших људи и њихово духовно стање у Аустралији. Многе је такође занимао духовни пут Владике Силуана, који је веома лепо и поучно говорио о свом одрастању, школовању и сусрету са руским старцима.

Посебно је било занимљиво чути део разговора о значају и употреби Исусове молитве у животу хришћана. Владика Силуан је испричао како у Аустралији функционише Светосавска омладина и пожелео да једнога дана угостимо једни друге и разменимо искуства.

Чланови СОЗ – а су заблагодарили Владици Силуану на лепим поукама и саветима, јер је свако у њима пронашао нешто важно за себе и свој духовни пут. Надају се да ће у будућности имати прилику да га поново угосте и да науче још доста тога корисног за своје спасење.

Извор: Митрополија аустралијско-новозеландска