Епископи Максим и Теодосије посетили Аризону

АризонаПетог дана посете, 18. јуна 2008. године, Епархији западноамеричкој Преосвећени Епископ липљански Г. Теодосије посетио је Аризону. У Финиксу је у храму Светога Саве приређен дочек Епископа Теодосија и Максима. Липљански Владика је пред око 100 верника говорио о стању наше Цркве и народа на Косову и Метохији.

У Манастиру Светога Пајсија у Сафорду, двојица владика су служили Свету Литургију. Мати Михаила и сестринство је у трпезарији слушало Владикина размишљања о смислу страдања, посебно у светлу Косовскога Завета.

Око 13 часова Епископи Теодосије и Максим су посетили Манастир Светог Антонија у Флеренсу где их је примио старац-духовник Јефрем и игуман Пајсије са братијом.

Увече, у 19 часова већи број верника се окупио у Цркви у Сакраменту да чује сведочење Владике Теодосија. Посета Епископа Теодосија је обрадовала све вернике западноамеричке обале. Двојица Владика ће током 13 дана посетити у јужној Калифорнији: Лос Анђелес, Алхамбру, Сан Габриел, Сан Маркос, Манастир Сретење у Ескондиду и Сан Дијего, у Аризони: Финкс, Сафорд и Флоренс, као и Сакраменто, Сан Франциско, Рединг, Платину и Саратогу у северној Калифорнији.

Извор: Епархија западноамеричка