Г. Јероним уведен у трон Архиепископа атинског и све Јеладе

Атина У велелепној атмосфери, у присуству представника свих помесних Православних Цркава, представника власти Републике Грчке, дипломатског кора, свештенства и побожног народа Атине и других градова, у катедралном храму у Атини, 16. фебруара 2008. године, интронисан је нови Архиепископ атински и све Јеладе Г. Јероним.

После интронизације за делегације Православних Цркава приређен је пријем код новоинтронизованог Архиепископа Г. Јеронима на коме су размењени су дарови.

Његово Блаженство Архиепископ Г. Јероним 17. фебруара 2008. године по први пут је началствовао Светом Литургијом у катедралном храму у Атини где су му саслуживали чланови Светог Архијерејског Синода. Представници помесних Православних Црквава присуствовали су Литургији и причестили се Светим Тајнама.

У име Српске Православне Цркве свечаностима су присуствовали Митрополит црногорско-приморски Г. Амфилохије, Епископ бихаћко-петровачки Г. Хризостом. У име Охридске Православне Архиепископије Архиепископ охридски и Митрополит скопски Г. Јован.