Гаревац-Ново Насеље: Призив Светог Духа на почетку нове школске године

Дана 3. септембра, када Црква прославља успомену на Светог свештеномученика Рафаила Шишатовачког, у храму Свете Петке Параскеве служен је призив Светог Духа на почетку нове школске године.

Призив Светог Духа је служио протонамесник Недељко Горановић, а присуствовали су сви ученици са својим учитељицама који похађају и раде у подручној ОШ Сутјеска која се налази на парохијама гаревачким.

После прочитане молитве свештеник Недељко Горановић је кратком беседом поучио ученике да буду добри и послушни својим учитељима и родитељима и да поред тих знања, напредују у вери, јер како рече Свети владика Николај Велимировић: -Мала знања се стичу учењем, а велика вером и поштењем.

Свештеник је поручио ученицима да се кроз живот угледају на Спаситеља Нашег Господа Исуса Христа, да се богате врлинама и да долазе на недељна и празнична богослужења и да учествију у њима кроз свету тајну причешћа и кроз остале свете тајне.

После беседе ђаци су прилазили на благослов да целивају Часни крст, да их свештеник покропи освећеном водом и да им подели по књигу Јеванђелска лествица врлина Светог аве Јустина Поповића. На крају сви ученици ушли су у Светосавски дом где је припремљено послужење.

Извор: Епархија зворничко-тузланска