Гласник СПЦО Дизелдорф

Гласник СПЦО Дизелдорф Издавачки савет Српске православне црквене општине из Дизелдорфа за који су надлежни јереј Милован Ранковић и јереј Неђељко Ђокић, објавио је божићни број Гласника СПЦО у Дизелдорфу који је уредио Горан Раденковић, професор Богословије Светог Саве у Београду.

У уводној речи уредника, између осталог, каже се:

Драги парохијани, ви живите у немачком демократском, мултикултуралном и мултиконфесионалном друштву које даје сваком човеку простор за развој личности која је највећа вредност хришћанства. Слободни сте да исказујете своја верска уверења и да будете кративни чланови немачког друштва. Саветујемо вам да поштујете и цените друштво које вам је пружило оно што можда нисте имали у својој домовини и да љубав и поштовање исказујете како својој отаџбини, тако и земљи у којој сада боравите. Као што ви можете много да научите од ваших нових суседа, тако и они могу да науче много од вас уколико сте достојни представници свога народа. Учимо једни од других, поштујмо се и молимо се за добробит свих. Плурализам и различитост су непоновљиви знаци божанског промишљања о свету и човеку. Зато живимо у толеранцији која се стиче молитвеном пажњом и негујмо мир у себи и око нас.

Овај број Гласника уређивач је посветио молитви, па отуда и занимљив интервју са Маријом Шерифовић која је победила на Еуросонгу 2007. са истоименом песмом.

Из садржаја издвајамо текстове Ваши парохијски свештеници тумаче Божанствену Литургију и Уметност и религија као и прилог о манастиру Раваница. У рубрици Књига за вашу верску библиотеку представљено је издање Епархије бачке Живот и поуке старца Порфирија Кавсокаливита.

Поред хронолошког прегледа најважнијих дешавања у протеклој години у Црквеној општини (радови на цркви и парохијском дому, јубилеји црквеног хора и фолклорне групе Моравац, прославе празника) приказан је и распоред богослужења у наредним месецима. На крају, најмлађи читаоци, Гласникови другари, могу прочитати верскопоучан стрип.