Градоначелник Чачка код Епископа жичког

Градоначелник Чачка код Епископа жичког
Градоначелник Чачка код Епископа жичког
Градоначелник Чачка код Епископа жичког
Градоначелник Чачка код Епископа жичког

Дана 1. новембра 2016. године Његово Преосвештенство Епископ жички г. Јустин примио је у посету градоначелника града Чачка г. Милуна Тодоровића. Сусрет је протекао у пријатном разговору, а потом су заједно посетили храм Светог Саве и дискутовали о предстојећим унутрашњим радовима на улепшавању и осликавању овог монументалног здања.

Епископ Јустин је поводом посете нагласио да је значајно што му је нови градоначелник града Чачка пружио прилику и радост да га угости у седишту жичких епископа. Пожелео је да му Бог Господ, Дародавац свих добара, помогне да овај мандат који му је поверен употреби, заједно са сарадницима, на добробит свих житеља и свих грађана града Чачка, као и да дело које је започео искористи на лично утемељење и породични напредак. -Молитве и заступничко покровитељство Светог Саве, Светог Симеона и свих угодника рода нашега нека буду подршка да све чинимо у славу Божју, а на добробит оних који су нам поверени, поручио је владика Јустин.

Владика Јустин је подсетио и да у догледној будућности предстоје значајни јубилеји за нашу државу и Цркву, међу којима је и 800 година аутокефалности Српске Православне Цркве.

Градоначелник Чачака је захвалио Епископу жичком што је нашао времена да уприличе први сусрет и размене мишљења. Изјавио је да ће и у будућности сарађивати по свим питањима за добробит свих грађана града Чачка и свих верника Српске Православне Цркве.

Извор: Епархија жичка