Градска слава у Доњем Милановцу

Градска слава у Доњем Милановцу
Градска слава у Доњем Милановцу
Градска слава у Доњем Милановцу
Градска слава у Доњем Милановцу

У навечерје празника Светог великомученика Пантелејмона, 8. августа 2018. године, вечерњим богослужењем отпочело је празновање градске славе Доњег Милановца. Након вечерњег уследила је свечана литија улицама града у којој су ношене мошти Светог Пантелејмона.

Изјутра, на дан празника, 9. августа, у храму Светог оца Николаја у Доњем Милановцу служено је јутрење и у наставку света Литургија на којој се велики број сабраног народа Божјег причестио.

Пошто је преломљен славски колач приређено је послужење и трпеза љубави. На богослужењима началствовао је в.д. архијерејског намесника борско-поречког протојереј Саша Степановић уз саслужење старешине храма и домаћина протојереја Ивана Милановића и сабраног свештенства из епархије Тимочке, Браничевске и Сремске.

Благодарећи старешини храма на позиву, отац Саша је честитао празник и заветну славу свештенству и парохијанима Доњег Милановца захваливши том приликом и појцима са Православног богословског факултета Универзитета у Београду који су својим источно-византијским појењем улепшали прославу дивног празника.

Извор: Епархија тимочка