Грузијска икона Богородица Утешитељка у Београду

Београд ВМА,Ћелије, Црква Светог Марка


Представници Грузијске Патријаршије, Игуман Светоникољког манастира код Тбилисија Михаило и Протопрезвитери Висарион и Давид, служили су јуче у цркви Ружици на Калемегдану, где су посетили чудотворни извор и параклис Свете Петке.

Делегација је уз одобрење лекара ВМА накратко посетила Његову Светост Патријарха Павла, који се ових дана, уз свесрдну помоћ медицинског особља болнице, осећа знатно боље. Видно расположен, Патријарх је замолио чланове делегације да пренесу Патријарху Грузије захвалност Срба на подршци, и благословио их присећајући се, истоврмено, дана када је својевремено боравио у посети овој древној Православној Цркви.

Они су јуче, током поподнева, посетили Лелић и Манастир Ћелије поклонивши се Светом Владици Николају и Преподобном о. Јустину, а данас су донели копију иконе Богородице Утешитељке, која је изложена у цркви Светог Марка на поклоњење. Икона је дар Грузијског Патријарха Илије Другог, као знак охрабрења и подршке Српском народу за очување Косова Метохије.

Свету Архијерејску Литургију у цркви Светог Марка служио је Епископ хвостански и викар Патриајрха Павла, г. Атанасије Ракита заједно са гостима из Грузије и локалним свештеницима и ђаконима.