Гуча: У сусрет Васкрсу

Гуча: У сусрет Васкрсу
Гуча: У сусрет Васкрсу
Гуча: У сусрет Васкрсу
Гуча: У сусрет Васкрсу

У сусрет Васкршњим празницима, на Благовести, ученици верске наставе од I до V разреда, у холу Основне школе „Академик Миленко Шушић“ у Гучи, представили су се својим програмом. Другаци су програм отворили са „Химном веронауке“ уз пратњу на блок-флаути ученице из петог разреда. Петаци су казивали песму Радмиле Зорић „Ништа тако душу не храни као благи дани“, текстове о празницима Благовести, Лазарева субота и Цвети, „Причу о анђелу“ Лидије Поповић, отпевали песму „Кажи ко те љуби силно“, били у улогама вероучитеља и ђака и музицирали на хармоници.

Стихове Лидије Поповић из часописа „Светосавско звонце“ и Душанке Бојичић из књиге „Буквар понашања у цркви“ говорили су ученици првог, трећег и четвртог разреда. Прваци су казивали стихове о радости и школи без насиља. На крају програма, сви ученици су отпевали своју омиљену песму „Кажи мени ђаче“. У припреми аудио-видео материјала, који је пратио програм, учествовао је Давид Ивановић, матурант Средње школе „Драгачево“ са снимљеним текстом „Христос васкрсе! Ваисину васкрсе!“ из књиге Радмиле Мишев „У потрази за духовним видом“.

На дан Лазареве суботе, празника деце, уочи празника Цвети, ђаци су се окупили и на вечерњем богослужењу у цркви Светог Архангела Гаврила и уз звончиће,  гранчице врбе и бомбоне започели радосно ишчекивање Васкршњих празника.

Марина Луковић, вероучитељ