Холандија: СОС Балкан

Холандија: СОС Балкан
Холандија: СОС Балкан
Холандија: СОС Балкан
Холандија: СОС Балкан

СОС Балкан -  Хуманитарна организација Епархије западноевропске на територији Краљевине Холандије прикупила помоћ народу угроженом поплавама

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа западноевропског г. Луке, верни народ Српске Православне Цркве у парохијама у Амстердаму, Нејмегену, Бреди и Флисингену основали су хуманитарну организацију под називом СОС Балкан. Орданизација поседује седам пунктова за прикупљање хуманитарне помоћи становништву угроженом поплавама, у седам холандских градова. Организацијом координира протојереј Душан Ердељ. До сада је прикупљено око сто осамдесет тона хуманитарне помоћи.

У пројекат су укључени, поред наших стручњака и народа и холандски стручњаци и локално становништво, које схвата озбиљност ситуације у Србији и Републици Српској и несебично помаже. Рад наше хуманитарне организације, у циљу још боље реализације  и  дистрибуције помоћи  угроженима, пропратили су и холандски медији  (http://www.rtvnh.nl/nieuws/144265/NH+LEEFT+Zaandam+is+hart+van+hulp+watersnood+Balkan).

Током прошле седмице СОС Балкан послао је два шлепера за Ваљево и Добој, а за крај ове седмице у току је утовар још два шлепера за Обрновац, Маглај и околину Бања Луке.

протојереј Душан Ердељ