Хорови међу фрескама - по други пут!

Синоћ је у крипти храма Светог Марка у Београду на XIX Међународном фестивалу хорске музике ХОРОВИ МЕЂУ ФРЕСКАМА и ове године наступио Дечји црквени хор Ваведење Пресвете Богородице. У пратњи оца Немање Павловића, диригента, мама, тата и бака, деца су са собом из Обреновца понела и добро расположење, радост и жељу да учествују на овако великој манифестацији и запевају у Славу Божју из својих малих срдаца.

На концерту су наступили и Дечји хор Првог београдског певачког друштва, хор Архангели из Београда и Мушки октет Свети Архангел Михаило из Београда. Фестивал је почео 2. априла и траје до 27. априла, након чега ће уследити проглашење победника.

Духовни покровитељ Фестивала је Његова Светост Патријарх српски Иринеј; покровитељи: Министарство културе и информисања Републике Србије, Канцеларија Владе Републике Србије за сарадњу са Црквама и верским заједницама, Секретаријат за културу Града Београда; спонзор: Академија СПЦ за уметност и консервацију; медијски покровитељ: РДУ РТС, Политика А. Д., „Слово љубве“, Радио архиепископије београдско-карловачке.

Извор: http://crkvauobrenovcu.rs