Храмовна слава Црквене општине Тићино

Храмовна слава Црквене општине Тићино
Храмовна слава Црквене општине Тићино
Храмовна слава Црквене општине Тићино
Храмовна слава Црквене општине Тићино

У недељу, 13. септембра 2020. године, у храму Светог Јована Крститеља у Белинцони прослављена је парохијска слава Црквене општине у Тићину – Сабор српских светитеља.

Свету Литургију је служио надлежни парох, јереј Марко Кнежевић. Благосиљани су славски дарови – колач, жито и вино, које су спремили домаћини славе гђа Весна Мићић са сином Николом. Овогодишња прослава парохијске славе прошла је у знаку одређених ограничења због уведених правила од стране кантоналних власти у циљу превенције ширења корона вируса. Са тим у вези био је ограничен број присутних верника у храму, славски ручак није организован, а досадашња пракса да прослави у Тићину присуствују гости – свештенство и верни народ из других парохија из Швајцарске и других земаља, морала је бити промењена.

Председник Управног одбора Црквене општине г. Миленко Спасојевић је поздравио све окупљене, захвалио им на љубави и жртви коју улажу за очување црквене заједнице и пожелео да се следећа парохијска слава проведе у бољим условима.

Надлежни парох, јереј Марко Кнежевић, пренео је поздраве Његовог Преосвештенства Епископа аустријско-швајцарског г. Андреја, архијерејског намесника за Швајцарску протојереја-ставрофора Станка Марковића и осталог свештенства верном народу у Тићину, уз жељу да се што пре створе услови за молитвено дружење верног народа парохије у Тићину са својим Епископом и свештенством.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска